Piippu terassikahvila

VIHAVUOSI

AUKIOLOAJAT 2024

Toukokuussa:

la 11.00 - 22.00 (00.00)

su 11.00 - 19.00

Kesä - elokuussa:

ti - pe 11.00 - 19.00 (00.00)

la 11.00 - 22.00 (00.00)

su 11.00 - 19.00

Maanantaisin suljettu.

Syyskuussa:

la 12.00 - 22.00 (00.00)

su 12.00 - 16.00

PIDÄMME AUKI MYÖS MUINA AIKOINA RYHMILLE ENNAKKOVARAUKSESTA.

puh. 044-491 5544, piippu.vihavuosi@gmail.com

PIIPPU Terassikahvila kosken rannalla on upea anniskelukahvilaravintola entisen sahan voimalaitosrakennuksessa ja huoltohallissa Vihavuoden kylässä.

Mahtava miljöö; autolla ajettava saari kahden järven ja kahden kosken välissä kylässä joka jakaantuu kahteen maakuntaan; Pirkanmaahan ja Kanta-Hämeeseen; Pälkäneeseen ja Hämeenlinnaan.

Piipulla järjestetään monipuolisesti ohjelmaa ja tapahtumia koko kesän.

Vanhan sahan alueella on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille ja huumaava kosken pauhu viehättää aitoudellaan.

AVAAMME JÄLLEEN VAPPUAATTONA 2024!

Lämmin kiitos kaudesta 2023

 

PIIPPU on monipuolinen kohde vierailla:

 

 • Luontokuvaajille; kosket, vesistöt, monipuolinen linnusto ja kasvusto.
 • Lapsiperheille, meiltä löytyy pienten lasten leikkialue, valtavia säynäviä joita on hieno ruokkia, tulistelupaikka ja monenmoista kivaa tekemistä; mm. lauta- ja pihapelejä.
 • Ryhmille; Palvelemme ryhmiä tilauksesta myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella esim. keittolounas, kahvitus tms. Meiltä voit tilata opastusta vaikkapa pienoiseen patikkaretkeen luonnonkauniiseen Kukkosaaren laavulle. Myös erilaiset yksityistilaisuudet ja tapahtumat sekä TYHY- että TYKY-paketit onnistuvat. Meiltä löytyy esiintyjät, kouluttajat ja ohjaajat sekä teltat, pöytä/penkkisetit ja kalusteet, tarvittaessa vaikkapa iso esiintymislava isompien tilaisuuksien järjestämiseen.
 • Luokkaretkeläisille; koululais- ja opiskelijaryhmille innostava kohde tutustua monipuoliseen luontoon n. parin kilometrin patikkaretkellä Kukkosaareen ja sen laavulle tai ihan Vihavuoden saaren ympäristössä koskea ja sen luontoa ja eläimistöä tutkien. Alueella voi nähdä vanhoja jälkiä entisen sahan rakennelmista, kulkea niemen rannassa tutkien kasveja ja vesieläimiä. Voimme toimittaa ryhmille tarvikkeet nokipannukahveja tai makkaranpaistoa varten. Vihavuoteen voidaan myös erikseen järjestää aktiviteetteja; lentopalloa, pihapelejä, tikan heittoa ym. perinteisiä ajanviettotapoja. Myös keittolounas tai kahvitus ryhmille onnistuu

 • Historiannälkäisille; Vihavuoden alue historiallisine arvoineen. Alueella aikoinaan sijainneen sahan entinen voimalaitos- ja lämmittämörakennus piippuineen on museoviraston suojelema ja paikassa sijaitsee nyt PIIPPU Terassikahvila. Saaren alueelta ja vesistöistä voit nähdä vielä jälkiä sahan olemassaolosta kuten myös kahvilan seinillä olevista vaihtuvista valokuvanäyttelyistä kylän ja sahan elämästä ennen muinoin.  Hauho-Seura ry:n ylläpitämä vanha Vihavuoden myllymuseo on esinemuseo Vihavuodessa Hauholla Hämeenlinnassa Kanta-Hämeessä. Ensimmäiset kirjalliset maininnat Hauhon Vihavuodessa sijaitsevasta, Sotjalan jakokunnalle kuuluvasta myllylaitoksesta, ovat vuodelta 1433. Myllymuseon idyllisessä vanhassa ympäristössä sijaitsee myös myllytupa.*

              •  

 

 • Patikoijille; lyhyen matkan päässä vaelluskohde "Kukkosaari" jossa voi kodalla vaikka paistaa nuotiokahvit ja makkarat veden ääressä.
 • Veneilijöille ja vesillä liikkujille; iso laituri (kylkikiinnitys - ei varauksia). Kahvilaterassi anniskeluoikeuksin sijaitsee aivan laiturin läheisyydessä. Yöpyminen 10€/vrk, sähkö 10€ vrk. Veneenlaskupaikat ovat sekä Vihajärvelle / Kukkialle että Sappeejärvelle / Roineelle. Myös kevyempien veneiden tai vaikkapa kanoottien siirto järveltä toiselle onnistuu sitä varten rakennetulla käsivetoisella trailerilla tai erillisestä tilauksesta voidaan pienempien (n. 5-6m) veneiden siirto toteuttaa isommalla trailerilla, hinta 15€.
 • Pyöräilijöille; Alueelle on hieno saapua useasta suunnasta pyöräillen ja samalla nauttia kauniista maalaismaisemasta. Meillä saat pyörän parkkiin, voit täyttää juomapullosi tai ladata puhelimesi. Meillä on myös mahdollisuus ladata pyörää 5€/ lataus ja sisällä puhelinta korvauksetta. Saimme juuri WELCOME CYCLIST Bikeland.fi merkin ja tavoitteenamme on toimia mahdollisimman hyvin palvelulupauksen mukaisesti. Olette lämpimästi tervetulleita!

 • Motoristeille; Vihavuosi on upean mutkaisien asfaltoitujen teiden päässä. Reitillä näet maalaismaisemaa parhaimmillaan. Vihavuosi on lähes saman matkan päässä niin Hämeenlinnasta, Lahdesta kuin Tampreeltakin. Viimeinen n.  3 km osuus on hiekkatietä. Vihavuoden saaressa on hyvät mahdollisuudet pysäköintiin.
 • Motoristikahvila kesä - elokuussa on keskiviikkoisin klo 17 - 20.00
 • Asuntoautoilla tai matkailuvaunuilla liikkuville: Valitettavasti emme byrokratian (ja tulevien lakimuutosten) johdosta pystyneet toteuttamaan haaveilemaamme matkaparkkia mutta päivämatkalaisille löytyy runsaasti pysäköintipaikkoja.  Pidetään yhdessä alue siistinä ja PIIPPU Terassikahvilan aukiollessa sen palvelut ovat käytettävissä.  050-548 3210.
              •  
 • Hyvää ohjelmaa, musiikkia ja juomaa kaipaaville; kesäisin on paljon tapahtumia ja esiintyjiä PIIPPU Terassistagella. Huumoria, musiikkia, teemaohjelmia. Tapahtumiin on pääasiassa vapaa pääsy muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tapahtumia on myös sunnuntaisin tai lauantai-iltaisin. Kannattaa tsekata tarkemmat ohjelmatiedot
 • Tapahtumien järjestäjille; meillä on mahdollista myös ulkopuolisten tapahtumajärjestäjien toteuttaa erilaisia kevyitä tapahtumia. Jos sinulla on on hieno, toteuttamiskelpoinen idea joka sopii alueen toimintakulttuuriin ja haluat tuoda sen Piipun alueelle niin soittele 050-548 3210/ Tuija Mannila. Katsotaan saataisiinko sitä soviteltua kalenteriin.
 • Anniskeluoikeudet!

 • Koiraperheille; meille koirat ovat tervetulleita! Talovväkee on POPPIS, 4v. leikattu monirotuinen uros. Koirakahvilat käynnistyvät kesäkuussa tiistaisin 4.6. alkaen  klo 13 - 16.
              •  
 • Päiväkävijöille ja kahvittelijoille; sämpylät, pullat ja pikkusuolaiset; mm. pulled pork- hampurilaiset, hot dogit ja höydärit löydät meidän listoilta. Lisäksi leppoisa tunnelma mahdollistaa kuulumisien vaihdon vaikkapa päivän tapahtumista muiden vieraiden kesken. Piipun yksi keskeisimpiä toiminta-ajatuksia on tuoda ihmiset yhteen ja se että täältä löytää ystäviä ja juttuseuraa.
 • Illaistujille; iso TV, musiikkilistalle voit esittää toiveita. Karaoke onnistuu erillisestä tilauksesta mikäli tila on vapaa muulta ohjelmalta. Anniskelu onnistuu, meiltä löytyy sekä miedot että väkevät juomat.
 • Torimyyjille: Iltatorit on lopetettu mutta kesälle 2024 tullaan järjestämään 1-2 isompaa toritapahtumaa. Myyntipaikat ovat ilmaisia. Myös kirpputorimyyjät ovat tervetulleita. Kaksi erillistä festaritapahtumaa Piipulla järjestetään ja näihin voi niinikään tulla torimyyjiä korvausta vastaan. VihisRock 20.7. ja Härkälinna Blues 3.8.

 • Taiteen ystäville; Taidenäyttelyt Vihavuodessa 2024 entisen lämmittämön tiloissa upeita, vaihtuvia taidenäyttelyitä toukokuun alusta alkaen.
  • 1.-19.5. Sanna Voimanen & Ida Lylyoja - Värien virtaa (akryylimaalauksia)
  • 20.5. - 9.6. Vihavuosinäyttely
  • 10.-30.6. Timo Rönkä - Metsän ja veden tarinoita (maalauksia) & Eila Hakala - Apaja (keramiikkaa)
  • 1.-21.7. Toni Lähteenmäki - Ikoneista kirkkoveneeseen (metalligrafiikkaa & virkattuja uniikkimattoja) & Jenni Mustajärvi - Tiikerin vuosi (akryylimaalauksia)
  • 22.7.-11.8. Charlotta Sandberg - Perhosten debyytti (akryylimaalauksia)
  • 12.8.-1.9. Timpa Laine - JASSOO, JUMALAARE! - sekä muita kuolemattomia- (maalauksia)

 

PIIPPU Terassikahvilan ohjelmatiedot löydät täältä!

 

Haluatko erilaisen TYHY-päivän? Tai järjestää rennon tapahtuman luonnon helmassa? Meiltä löytyy tapahtumakalusteet, mobiili esiintymislava, esiintyjät, ohjaajat ja luennoitsijat - soita ja rakennetaan uniikki ohjelma juuri teidän tarpeisiin.

 

Mimi / 050-548 3210 tai mimi@mimintalli.com / piippu.vihavuosi@gmail.com

Welcome Cyclist Bikeland.fi Vihavuoden alue, matkailukohde Tiedustele esiintyjiä!

Liity MiminTalli Oy:n ja Ohjelmamyynti.fi -sivuston postituslistalle

Tilaa uutiskirje!