johannes malkamäki

Stand up mentalismia ja lähitaikuutta tyylillä

Johannes Malkamäki on nosteessa oleva taikuri ja mentalisti. Johannes on sulava psykologisen taikuuden herrasmies ja on esiintynyt sadoille yrityksille ympäri Suomea.

Mentalismi on modernia ja kiehtovaa taikuutta, jossa temppuillaan ajatuksilla. Mentalistin tempuissa luodaan vaikutelma ajatustenluvusta ja mahdottomista sattumista. Johannes erikoistuu stand up mentalismiin, jossa temppuihin punotaan mukaan aimo annos huumoria. Johanneksen esityksessä temput tapahtuvat pilke silmäkulmassa hauskan charmin saattelemana.


Johannes aloittaa stand up mentalismi-esityksensä pelillä, jossa hän arvaa kumpaan käteen avustaja laittaa kolikon. Oikeakätiselle avustajalle Johannes antaa vaihtoehdon: ”Voit laittaa kolikon oikeaan tai vasempaan käteen. Oikeakätisenä haluat intuitiivisesti valita oikean käden, koska tunnet olosi silloin vahvemmaksi ja itsevarmemmaksi. Toisaalta jos valitset väärin, et ainoastaan itse tunne oloasi huonommaksi, vaan kaikki muutkin oikeakätiset yleisössä jakavat alitajuisesti tuskasi. Mutta valitse vapaasti!”


Yleisöä naurattaa dilemma, jonka avustaja joutuu ratkaisemaan. Uhmatako mentalistin neuvoa ja valita vasen? Entä jos mentalisti tuplabluffaa ja todella haluaakin avustajan valitsevan oikean käden? Miten pitkälle peliä pitäisi miettiä?

Peli toistetaan kolme kertaa, ja joka kerralla Johannes arvaa oikein käden, johon kolikko on laitettu. Loppuhuipennukseksi paljastuu, että Johannes on jo ennen esitystä tiennyt mihin käteen avustaja kolikon laittaa kullakin kierroksella…


Johannes esittää myös lähitaikuutta, jossa hän rantautuu yleisön joukkoon hämäämään juhlaväkeä. Pienemmät seurueet ja pöytäkunnat saavat oman uskomattoman privaatin esityksensä. Lähitaikuudessa Johannes harhauttaa katsojia sekä taikurin sorminäppäryydellä että mentalistin psykologisilla kikoilla.


Usein Johannes tekee ensin lähitaikuutta esimerkiksi ruokailun tai kahvittelun lomassa ja kruunaa esiintymisen stand up mentalismi-esitykseen. Ohjelmanumerot toimivat mainiosti myös yksinään. Lähitaikuus toimii erinomaisesti esimerkiksi cocktail-tilaisuuksissa.

”Tässä on taikuuden tulevaisuus!”

 Pirkko Ahonen, Toimitusjohtaja, Aito Säästöpankki


“MENTALISMIA, MAGIIKKAA JA MIELIHYVÄÄ!
Huomion vangitsevaa, huokailuja aiheuttavaa ja ammattitaitoista viihdettä helposti lähestyttävältä Johannekselta. Arvostettavaa oli, kuinka taiteilija antoi aikaansa lähitaikuudellaan pöydissä vieraiden iholla varsinaisen koko yleisön shown lisäksi.”

— Jyrki Rantala, Varatuomari, Pankinjohtaja


“Kiitos tyylikkäästä taiteilusta. Erittäin hienosti menneet juhlat takana, jossa onnistuit luomaan nokelalla illuusiolla pisteen i:n päälle. Taitavaa, nerokasta ja pari muuta superlatiivia tukemaan hienoa taitoasi.”

— Julius Haarla, Partner, Senior Sales Manager, Haarla Oy


“Ammattimainen ja luonteva esiintyjä. 10/10. Tällainen vaan iskee minuun.”

— Olli Lehtisalo, Myyntijohtaja, Osakas, Villivisio


Pyydä tarjous!

Show&Diner - yritystilaisuudet - tapahtumat - gaalaillalliset - yksityistilaisuudet - etäesiintyminen

Myynti ja tiedustelut:

puh 050-548 3210, mimi@mimintalli.com

Kielitaitoinen tyylikäs juontaja

Kuva: Aki Rask, AkiFoto